Работа в Германия за болногледачи

Българите, избрали професията на социален асистент, често търсят работа в Германия. Това не е никак случайно, тъй като страната разполага с добра социална политика и предлага стабилни финансови условия. Германия е сред основните работни дестинации и на възпитаниците на Обучителен център Дълголетие, завършили курс за социален асистент.

Заплащане

Сумата, която получава един социален асистент в европейската държава за месец е около 25 000 евро /средна заплата/. Почасовото възнаграждение възлиза на 12 евро, а средният бонус на 300 евро. Информацията е събрана от работодатели и работници в Германия. Опитът също е важен. Начинаещите болногледачи получават заплата от около 20 000 евро /от 1 до 3 години стаж/ и 29 000 евро взимат утвърдените кадри с над осем годишен опит в професията. Не само стажът, но и квалификацията може да повлияе на заплащането, затова е препоръчително да разполагате с всички необходими документи, доказващи вашите умения и компетентност /вижте курс за социален асистент/.

Социална политика

курс за социален асистент, Обучителен център ДълголетиеВ Германия въпросът със социалната грижа отдавна е разрешен. Стабилната дългосрочна застрахователна програма гарантира, че нуждаещите се ще получат полагаемата им се помощ в точния период и за необходимото време. Страната събира суми за социално осигуряване, които приспада от заплатите. 1, 95 % дава всеки германец от месечния си доход, като тази такса е задължителна. Заделените средства не се възприемат за данък, а по-скоро се гледа на тях под формата на дългосрочна застраховка. В Германия е практика да се застрахова имуществото, по-същия начин се възприема и социалната политика. Друг интересен факт е, че заделените средства не отиват в немското правителство, а в частна компания, която се ангажира да ги съхранява, докато не станат необходими. Този вид застраховка може да бъде използвана за индивидуална и институционална грижа. Възможно е също да бъде изплатена и в брой. Системата работи успешно дълги години и практиката показва, че германците са доволни от възможността за допълнително социално осигуряване.

автор: Анна Радева

Related Posts